Sådan forbereder du dig på at få en pelshund
Hvalpe,  Pelspleje

Sådan forbereder du dig på at få en pelshund

Det kan vist ikke være gået nogens næse forbi, at der er stor efterspørgsel på hundehvalpe denne sommer! 

Opdrætterne bliver nærmest kontaktet dagligt af interesserede hvalpekøbere.

Eksperter mener det er Coronakrisen der har gjort udslaget. Og det at vi skal holde sommerferien hjemme i år. 

Kigger man på DKKs hvalpeliste, er den nærmest gabende tom! Der er ingen ledige hvalpe. Specielt ikke når det gælder de populære pels racer som Coton de Tulear, Bichon Havanaise, Shih tzu osv. 

Det er rigtig dejligt at der er familier der er klar til give en masse kærlighed til alle de skønne hvalpe. Og de fleste opdrættere gør et kæmpe stykke arbejde for at gøre hvalpene klar til at flytte hjemmefra. Det der bliver den store udfordring er, om den nye familie så også selv er helt klar til at den nye hvalp flytter ind. Specielt når det er en pelshund:
Det basale kan hurtigt komme på plads. Madskål, vandskål og en kurv at sove i. En lille hundesele og transportkasse så er man godt på vej. 

Pelsplejen er noget der skal tages stilling til

Det man som ny hvalpeejer måske ikke lige får tænkt så meget over, er den del med pelsen. For når man køber en hvalp fra en pelsrace, så betyder det at den skal have ordnet pels hele sit liv. Og det er fra dag 1 hvor hvalpen flytter ind i familien.

Det betyder ikke at den skal have ordnet pels HVER ENESTE dag HELE sit liv. Men det betyder at den skal lære fra dag 1 at der er noget der hedder pelspleje, og man starter fra dag 1.
Og kommer hvalpen fra en ordentlig opdrætter, så har den med garanti også allerede lært, hvad en børste er. 

Sådan forbereder du dig på at få en pelshund


Går man ikke i gang med at lære sin nye hvalp hvad pelspleje er, risikerer man at få en hund der ender med at være så filtret at den ligner en uldsweater der er blevet vasket for varmt og at den har så ondt at det er dyreplageri. Hunden vil ikke være vant til hverken børste eller kam, så den vil være bange, hver gang du kommer i nærheden af den med redskaberne.

Du tænker måske, når du ser din lille uldtot på 8 – 9 uger, at det er noget vrøvl. Pelsen kan da ikke filtre. Men bare vent. DET KAN DEN! Når hvalpen er ca. 6 måneder gammel, kommer den i pelsskifte, og så vil du prise dig lykkelig for at du har lært den at få ordnet pels! 

 

Hvordan kan kan du forberede dig

  • Undersøg hvad der skal til for at holde en pelshund.
  • Hvad kræver det af tid og overskud
  • Hvilke redskaber skal der til i starten, og hvordan skal de bruges

Hvis du er i tvivl, så søg råd og vejledning. Det kan være hos andre der har mere erfaring på området som f.eks. hos den opdrætter hvor du har købt din hvalp, i diverse Facebook Grupper eller i bøger som omhandler specifikt det emne du gerne vil lære mere om.
Her vil vi anbefale bogen Praktisk Pelspleje. Den er virkelig kommet nye pelshundeejere til hjælp!

Da vi skrev Praktisk Pelspleje var det netop med den mission, at det skulle være nemt og overskueligt at slå op i en bog og læse hvad man skulle gøre.
Det skulle ikke gøres til en videnskab at kunne passe en pelshund. Det skulle gøres til en måde hvor alle kunne være med. Og hvor man som pelshundeejer ikke skulle få præstationsangst, men stadig kunne holde pelsen flot på sin hund, uanset om den skulle være kort eller lang. 
De mest basale teknikker blev filmet og lagt ud på Youtube som film.

Det viste sig at vi ramte rigtigt. For mange nye pelshundeejere er rigtig glade for bogen. Og rigtig mange opdrættere vælger endda at give den med i deres hvalpepakker til deres hvalpekøbere.

Du kan købe bogen her og læse mere om den her.

Endvidere kan du læse hvad nogle af bogens læsere skriver om den her.

Så hvis du er en af de heldige der i løbet af sommeren skal have udvidet familien med en lille pelset lækkerhed, så kræver det lidt forberedelse og grundviden. Og så gælder det ellers bare om at nyde din nye bedste ven. Rigtig god fornøjelse <3

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.